Bitlis

Ramazan Bayramı'na doğru

16:18 04 Temmuz 2016
Ramazan Bayramı'na doğru

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Erkan, mesajında, bayramların, kırgınlık ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği ve hoşgörünün hakim olduğu müstesna günler olduğunu belirtti.

"Ramazan ayının sağladığı manevi iklim sayesinde kazanılan birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü kültürünün hayatımızın bundan sonraki bölümünde de sürdürülmesi, huzurlu ve barış içinde yaşamamız için son derece önemlidir" diyen Erkan, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sadece bireysel olarak mutluluk yaşadığımız günler değil, bu sevinci ve mutluluğu büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla, eş, dost ve akrabalarımızla paylaştığımız çok özel günlerdir. Dini bayramlarımız, kimsesizleri ve hastaları ziyaret ederek onları sevindirip, çok yoğun insani duygular yaşamamıza vesile olur. Bayramlar, milli ve dini duyguların inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Tatvanlı hemşehrilerimizin ve mesai arkadaşlarımın Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim."

- Başkan Aksoy'un mesajı

Başkan Aksoy da bayramların insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği ve güçlendiği müstesna günler olduğunu bildirdi.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Bundan dolayıdır ki asırlardır bizleri birbirimize bağlayan manevi unsurlardan biri de bayramlardır. Toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan bayramlar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır. Zengine malını Allah rızası için harcama alışkanlığını kazandırma, paylaşma kültürünü geliştirme ve fakirlerin de kendilerini yaşadıkları toplumun bir üyesi olarak görmesine vesile olur. Bundan dolayı bayram süresince birbirimizi ziyaret ederek, eksiklerimizi dikkate alarak, öğrenciyi, fakiri ve fukarayı, kimsesizi ve yetimi incitmeden bir bayram geçirmeye gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.