Bitlis

"Çok şükür bayrağımız yere inmedi"

11:10 05 Temmuz 2016
"Çok şükür bayrağımız yere inmedi"

ŞENER TOKTAŞ / OKTAY BAYAR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 10 Haziran'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan bir aylık evli Jandarma Uzman Çavuş Mesut Ardıç'ın ailesi, bayrama yüreklerinde acıyla girdi.

Şehidin Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan eşi, annesi ve babası, terör örgütünü lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Baba Mürsel Ardıç, bir yakınının tedavisi için gittiği İzmir'deki hastanede oğlunun şehadet haberini aldığını söyledi. Ülkenin zor günleri için evlat yetiştirdiklerini belirten Ardıç, herkesin bu görevi üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

"Bunlar hiçbir şey dinlemeden, asker ve polislerimizi şehit ediyor." diyen Ardıç, şöyle konuştu:

"Biz evlatlarımızı o görevi yapması amacıyla yetiştiririz. Allah bu mübarek günlerin hürmetine ülkemize hayırlı günler ve mutlu yarınlar nasip etsin. İyi bir ortam göremiyoruz. Ülkeyi bu duruma getirenlerin ne amaçları, ne sorunları var? Aş mı ekmek mi istiyorlar? Ne istiyorlarsa onu ifade etsinler. İçimiz yanıyor. Allah hiçbir askerin ve polisin annesinin, babasının ve ailesinin içini yakmasın. Bayram arifesinde Allah hiç kimsenin evine ateş ve acı salmasın. Allah görev yapan güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Vatandaşlık görevi de çok önemli. Olan olaylara duyarsız kalıyoruz, olumsuzlukları gördüğümüzde de yetkilileri haberdar etmiyoruz."

Üzgün olduklarını ancak ilk günden beri dimdik ayakta durduklarını kaydeden Ardıç, ihtiyaç duyulduğu anda seve seve vatana canlarını feda etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Anne Sevim Ardıç ise ilk kez oğulları olmadan bir bayrama girdiklerini dile getirdi.

Ardıç, "Hiçbir şey söylemiyorum. Bizim içimize ateş düştü, kimsenin içine düşmesin. Ne olur başta büyüklerimiz olmak üzere herkes bu ateşe su serpsin. Başka bir şey istemiyoruz. Biz evlatlarımızdan vazgeçmemişiz. Evlatlarımızı bugünler için yetiştirdik ama yazık. Bu vatanın evlatlarına yazık. Hiç kimsenin içine ateş düşmesin. Biz bunu yaşadık, hiç kimse yaşamasın. Sadece Allah'a havale ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Dimdik ayaktayız, yıkılmadık"

Şehidin bir aylık eşi Ayşe Ardıç da başlarının dik olduğunu ve sükunetlerini korumaya çalıştıklarını belirtti.

Eşiyle gurur duyduğunu ve onu her zaman minnetle anacağını bildiren Ardıç, şunları kaydetti:

"Dimdik ayaktayız, yıkılmadık. Onlar zannetmesinler ki biz vurduk. Bu Rabbimin takdiriydi. Rabbim bu canı bize emanet veriyor ve yine Rabbim alıyor. Hiç kimse bununla bayram etmesin. Çok şükür bayrağımız yere inmedi, vatanımız bölünmedi. Allah'ın izniyle biz bir bütünüz kimse de yıkamayacak. Rabbim bütün askerimizi, polisimizi, özel harekatımızı sancağın altında korusun. Bundan sonra da vatanımız bölünmeyecek, onlar boşu boşuna sevinmesinler. Ben bir aylık gelinim. Böyle yetim kaldım. Ama onlar sevinmesinler. Çok şükür yine ayaktayım ve dimdik duracağım."

Şehit Uzman Çavuş Mesut Ardıç, 10 Haziran'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olmuş, Ahlat'taki şehitlikte toprağa verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.