Bitlis

İHH, kurban bağışlarını 89 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

09:54 21 Ağustos 2016
İHH, kurban bağışlarını 89 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

Bitlis İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan, bu yılki kurban bağışlarını İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) organizasyonuyla yurt içinde tüm illerin yanı sıra yurt dışındaki 89 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

Taşcan, İHH'nın bu yılki kurban organizasyonuna ilişkin dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini söyledi.

İHH'nın Türkiye genelinin yanı sıra 89 ülke ve bölgede kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını ifade eden Taşcan, şunları kaydetti:

"İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 550 liradır. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak. Kurbanlıklar, İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır, İslami usullere uygun olarak kesilir."

Taşcan, Bitlis'te kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerin Tatvan Belediyesi arkasında bulunan derneklerine başvurabileceklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.