Bitlis

26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri

21:45 25 Ağustos 2016
26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında, "Van Gölü Çevresinde Tarihi Selçuklu Yerleşimleri" konulu panel düzenlendi.

Ahlat Kültür Merkezi'nde tertiplenen panelde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat'ın coğrafi anlamda dünyanın en güzel noktalarının birinde yer aldığını söyledi.

Bölgenin güzelliklerinin terör olaylarının gölgesinde kaldığını belirten Vali Çınar, Ahlat ilçesinin büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Çınar, Ahlat'ın manevi hazineleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ahlat, coğrafi güzellik ve tarihi kalıntılarıyla hazinemizdir. Hazinemizi korumamız ve gelecek nesillere göstermek gerekiyor. Türkiye, var oluşundan bu yana medeniyetlere merkez olmuş bir ülkedir. Ahlat, dünyanın medeniyet merkezlerinden biridir. İslam ve Türk'lük buradan tüm medeniyete yayılmıştır. Dolayısıyla hazinelerimizi iyi bilmek ve sahip çıkmak gerekiyor."

Panele, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram ve kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.