Bitlis

Bitlis'te SGK'den alacakların yapılandırılması hakkında bilgilendirme

16:27 07 Eylül 2016
Bitlis'te SGK'den alacakların yapılandırılması hakkında bilgilendirme

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Sadullah Korkut, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgi verdi.

Korkut, makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, vatandaşlara ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma fırsatı sunulduğunu söyledi.

SGK'ye borcu bulunan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşların ödeme kabiliyetini artırabilmek amacıyla zaman zaman ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma fırsatlarının sağlandığını ifade eden Korkut, "Bundan önce, 2014 yılı nisan ve önceki aylara ilişkin olup, 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurum alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 6552 sayılı kanunla bu ödeme kolaylığı sağlanmıştı. Bu kapsamdaki taksitler hala devam etmektedir. Bu defa, 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmayanlara, yapılandırması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunla yeni bir fırsat verilmiştir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.