Bitlis

2016-2017 eğitim öğretim yılı

14:05 19 Eylül 2016
2016-2017 eğitim öğretim yılı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene İstasyon İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Törende konuşan Tatvan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, yeni bir eğitim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, öğretmenlerin Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocukları en iyi şekilde yetiştireceğini söyledi.

Öğretmen ve ülkenin geleceği çocuklarla olmanın farklı heyecanı ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Yüzer, şöyle konuştu:

"Okullar kapalıyken 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçerek, milletin silahlarını bu aziz ve fedakar millete doğrultarak, kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaret, dirayet, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdı. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerini gönülden yad edecek, onları asla unutmayacak, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Bu dönemde çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verildi.

Program, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.