Bitlis

19 Eylül Gaziler Günü

18:08 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Tatvan ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Tatvan Gaziler Derneği Başkanı Muhittin Karatay, Gaziler Günü'nü kutlamanın gururu ve huzuru içinde olduklarını ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimine işaret eden Karatay, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askeri, emniyet teşkilatı ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Terör örgütü ve vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Bu hainlerin hedefleri ülkede kargaşalık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmüş zayıf ülke haline getirmektir. Bütün bunlara karşı Türk milletinin azmi, iradesi ve kudreti bu hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Bu topraklar bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazi unvanı verilen ilk askerdir. Şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kahraman gazi arkadaşlarımızın da Gaziler Günü'nü kutluyorum."

Törene, Tatvan Kaymakam Vekili Kamil Güzel, 10. Komando Tugay Komutanı Yardımcısı Albay Zabit Karaca, Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gaziler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.