Bitlis

TATSO'da istişare toplantısı yapıldı

15:00 28 Eylül 2016
TATSO'da istişare toplantısı yapıldı

Bölge ticareti ve ülkenin genel durumuyla ilgili Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

TATSO Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında, bölge ticareti ve ülkenin genel durumu masaya yatırılarak konularla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Toplantıdan sonra değerlendirmede bulunan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini dolayısıyla son dönemlerde üst üste yaşanan sürecin normal bir süreç olmadığını söyledi.

Yaşanan olayların hem asayiş anlamında hem de ticaret anlamında etkileri ve yansımalarını yaşadıklarını kaydeden Dağdağan, şöyle konuştu:

"Ülke olarak hep birlikte sancılı bir süreçten geçiyoruz. Esnafımız bu konuda sıkıntılar yaşıyor. Bu teşvik yasası aşağı yukarı bir ay odu. Fakat bunun yürütme ve yönetmeliğiyle ilgili henüz bir iç yönetmelik yayınlanmış değil. Bu konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Tabi devletin tüm kurumlarında olduğu gibi esnaflarda da sıkıntılar yaşanıyor. Bu anlamda gerek asayiş ve gerekse bu son yaşanan darbe girişiminden dolayı bölgemiz esnaflarında ciddi bir oranda sıkıntılar baş göstermeye başlamış. Bunları aşmanın yolları ve finansal kaynaklara erişimi sağlamak adına gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah bu çalışma ve girişimler neticesinde bölgemizde özlediğimiz tablo gerçekleşmiş olacaktır. Tüm bu çalışma ve girişimlerin şimdiden bölgemize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.