Bitlis

Kütüphaneler için Van Gölü etrafında pedal çeviriyor

11:26 02 Ekim 2016
Kütüphaneler için Van Gölü etrafında pedal çeviriyor

Kütüphanelerle ilgili farkındalık oluşturmak isteyen Hakan Yücel, Van Gölü'nün etrafını dolaşmak için bisikletiyle Bitlis'ten yola çıktı.

Bitlis İl Halk Kütüphanesi'nde görev yapan Yücel, AA muhabirine, kütüphanelerle ilgili farkındalık oluşturmak için Van Gölü etrafında günde 100 kilometre pedal çevireceğini söyledi.

"Kütüphanem için pedallıyorum" sloganıyla Van Gölü etrafını dolaşacağını ifade eden Yücel, bu yolla kütüphanelere dikkati çekmeyi amaçladığını vurguladı.

Bisikletiyle Van Gölü çevresini dolaştıktan sonra tekrar Bitlis'e döneceğini anlatan Yücel, şunları dile getirdi:

"Bu bisiklet turumda Erciş ve Van'da bir gece konaklayacağım. Ardından üçüncü gün Bitlis'e ulaşmayı hedefliyorum. Sloganım ise 'halk kütüphanem için pedallıyorum'. Bu turumda halk kütüphaneleri için yaklaşık 500 kilometre pedallayacağım. Kütüphaneciler, okuyan, araştıran ve sorgulayan bilgi okur yazarı nesiller yetiştirmek için çabalayan gayret gösteren kişilerdir. Bilgi çağında bilgiye erişim ayağının en önemli temeli olan halk kütüphaneleri, çağa ayak uydurarak çağın gereksinimlerinin kütüphanelerde barındırarak yeni teknolojilerin kütüphanelerine almaktadırlar."

Eskiden "sessiz olun" diyen kütüphane memurlarının yerini şimdi güler yüzle hizmet veren memurlar ve kütüphaneciler aldığını söyleyen Yücel, "Kütüphanelerde eskisi gibi artık sadece kitaplar yok. Elektronik yayınlara ulaşmayı sağlayan internet erişim merkezlerimiz var. Bunun dışında bazı halk kütüphanelerinde playstation oyunları ve film kabinlerimiz var. Kütüphanemizde, çocuklarımıza daha eğlenceli bir şekilde kütüphanelere ve kitap okumaya alışmaları için kültürel faaliyetler yapılmaktadır." diye konuştu.

Yücel, kütüphanelerin fiziki şartlarının da yenilendiğine işaret ederek Van Gölü etrafında pedal çevirirken kütüphanelerle ilgili tüm bu unsurlara dikkat çekeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.