Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

10:58 18 Ekim 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Tatvan ilçesinde trafik kazalarının sık yaşandığı kavşakla ilgili, "Adeta ölüm yoluna dönüşen Tatvan Doğumevi Kavşağı'na neşter vuruyoruz. Kavşağın proje ihalesi yapılarak en kısa sürede de yapım ihalesine geçilecektir." dedi.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda Tatvan Doğumevi Kavşağı'nda büyük kazaların yaşandığını anımsatarak, bu kazalardan bazılarının ölümle sonuçlandığını belirtti.

Kavşağın, Tatvan'ın ana giriş noktası olması nedeniyle yoğun bir trafik akışı yaşandığını ifade eden Demiröz, şu ifadelere yer verildi:

"Yolun rampa olması özellikle kış aylarında çok fazla kazanın yaşanmasına sebebiyet veriyor. Bu sorunu çözmek ve yeni kazaların yaşanmaması için yaptığımız girişimler sonucu, burada büyük bir kavşak yapılması kararını aldırdık. Adeta ölüm yoluna dönüşen Tatvan Doğumevi Kavşağı'na neşter vuruyoruz. Kavşağın proje ihalesi yapılarak en kısa sürede yapım ihalesine geçilecektir. Maliyeti 30 milyon olan bu önemli yatırımın Tatvan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Demiröz, 2016 yılının Bitlis'te yatırım yılı olduğunu, bu yıl ulaştırma alanında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Bu yıl 14 kilometre sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolu tamamlayacaklarını anlatan Demiröz, "Bunların içerisinde Tatvan-Ahlat-Adilcevaz, Mutki-Kavakbaşı, Ahlat-Ovakışla, Hizan-Akşar, Hizan geçişi ve Sarıkonak karayolları bulunuyor. 8 Ağustos Tüneli'ndeki çalışmalar tamamlanarak halkımıza hizmet vermeye başladı. Bu yıl yapılan bu çalışmaların maliyeti 77 milyon liradır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'yol medeniyettir' düsturuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2002'de sadece 13 kilometre olarak devraldığımız bölünmüş yol miktarını yıl sonu itibarıyle 141 kilometreye çıkarmış olacağız." diye konuştu.

Demiröz, hemşehrilerinin destek ve dualarıyla Bitlis'e hizmet için gecesini gündüze katarak çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.