Bitlis

Tatvan'da çevre yolu yapım çalışmaları

12:46 03 Kasım 2016
Tatvan'da çevre yolu yapım çalışmaları

Bitlis'in Tatvan ilçesinde çevre yolu yapımı için ilk adım atıldı.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptığı açıklamada, çevre yolu ön yeterlilik ihalesi ilanına çıkıldığını söyledi.

14 Kasım 2016 tarihinde Karayolları tarafından ön yeterlilik ihalesi yapılacağını belirten Aksoy, kış sonrası inşaat sezonuyla yolun yapımına başlanmasının planlandığını belirtti.

Aksoy, "İnşallah sıkıntı çıkmaz ise baharın başlamasıyla temel atma çalışmaları başlayacak. Ön yeterlilikten sonra ihale süreci olacak ve ardından da yol yapımına başlanacak. Şu anda takvimde bir aksaklık yok ve toplulaştırma da bitmek üzere. 12'nci ayda toplulaştırma teslim edilmiş olacak. Şimdiden tüm Tatvanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kangren olan trafik sıkışıklığının çevre yolu ile çözüleceğini belirten Aksoy, Tatvan'da trafiğin çok yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde trafik artık halk için eziyet noktasına geldiğini dile getirdi.

Aksoy, şöyle konuştu:

"İnşallah Tatvan'ın trafik sorunu, çevre yolu ile bir nebze de olsa azalacak. Bunun için biraz daha sabredeceğiz. Tatvan çevre yolu zemin etüdü yıllar önce yapılmıştı ve projesi çizilmişti. İhale sırası bekliyordu. Çok şükür karayolları tarafından ön yeterlilik ilanına çıkarıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çevre yolu ön yeterlilik ihalesi ve eski doğumevi kavşağının etüt projesi ihalesinin yapılmasında büyük katkıları olan Sayın Milletvekilimiz Vedat Demiröz'e, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Suat Hayri Ak ve karayollarına çok teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.