Bitlis

Aynı doktor 2'nci kez hayatını kurtardı

14:59 03 Kasım 2016
Aynı doktor 2'nci kez hayatını kurtardı

Muş'ta, 2 yıl önce aldığı bıçak darbesiyle kalp kası yırtılan ve Genel Cerrahi Uzmanı Abdül Rıdvan Kulu tarafından yapılan operasyonla hayata döndürülen Selahattin Uysal, karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede aynı doktor tarafından bu kez de apandisit için yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Kulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uysal'ın yaklaşık 2 yıl önce kalbinden bıçaklanarak acil servise getirildiğini hatırlattı.

Yapılan tetkiklerde 30 yaşındaki Selahattin Uysal'ın kalp kasının yırtıldığının belirlendiğini anlatan Abdül Rıdvan Kulu, şöyle konuştu:

"O zaman hastanemizde konusunda uzman doktor olmadığı için biz müdahale ettik. Kendisini ameliyata aldığımızda kalbi çalışmıyordu. 20-25 dakika sonra kalbi çalışarak hayata dönmüştü. Yaklaşık 2 yıldır takipteyiz ve hastamızla yakından ilgileniyoruz. Sağlığı gayet iyiydi ve gündelik işlerini kendi yapabilecek seviyeye ulaştı. Dün akşam saatlerinde ani başlayan karın ağrısıyla acil servise yeniden başvurdu. Yaptığımız muayene ve tetkikler sonucunda acil ameliyata aldık. Başarılı bir apandisit ameliyatını tamamladık. Şu an herhangi bir sıkıntısı yok. Ameliyatımızın birinci gününde hastamızı şifa ile taburcu etmek üzereyiz."

- "Beni ikinci kez ölümden kurtardı"

Selahattin Uysal ise aynı doktorun bir kez daha hayatını kurtardığını ifade etti.

2 yıl önce de adeta ölümden döndüğünü belirten Uysal, "Doktor beni 2'nci kez ölümden kurtardı. Ölmemize izin vermiyor. Eskiden Doğu bölgelerinde böyle şeyler yaşandığı zaman yaralılar veya hastalar sevk ediliyordu. Rıdvan hocamız sağ olsun ameliyat ederek beni yeniden yaşama döndürdü." dedi.

Uysal'ın babası Kasım Uysal da ameliyata katılan doktorlara, hemşirelere ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.