Bitlis

Ablalarının karanlık dünyasına ışık oldu

11:11 14 Şubat 2017
Ablalarının karanlık dünyasına ışık oldu

ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ - Tatvan'da yaşayan Sunay Akdemir, 30 yıldır, doğuştan görme engelli 3 ablasının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sahil Mahallesi'ndeki evlerinde ablaları Hayriye, Halime ve Hediye Akdemir'in ihtiyaçlarını karşılayan, bakımlarını üstlenen bu nedenle de okula gitmeyen ve evlenmeyen Akdemir, karşılaştığı bütün zorlukları kardeş sevgisiyle aşıyor.

Akdemir, anne ve babasının vefat ettiğini belirterek, yıllardır görme engelli ablalarına baktığını söyledi.

Ablalarının kendisi olmadan kapıya bile çıkamadığını dile getiren Akdemir, şunları kaydetti:

"5'i kız 8 kardeşiz. 3 ablam ve bir ağabeyim görme engelli. Ablalarıma bakıyorum, yemeklerini ve çaylarını veriyorum. Bütün bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılıyorum. Onlar benim ablalarım. Allah'a çok şükür ablalarıma bakıyorum, onlara hizmet ediyorum. Ablalarımın yanında çok mutluyum. Kız kardeşlerin de en küçüğü benim. Annem Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığından, babam da kalp krizi geçirerek vefat etti."

- "Evlenmedim ve ömrümü ablalarıma adadım"

Akdemir, geçimlerini 30 yıldır yalnız bırakmadığı ablalarının engelli maaşı ile sağladıklarını vurgulayarak, "Hiç okul okumamışım. Ömrümü onlara adadım. Onları terk etmeyeceğim. Bunu kalpten söylüyorum. Onlar benim ablalarım, canlarım. Evlenmeyi de düşünmüyorum." diye konuştu.

Doğuştan görme engelli Hayriye Akdemir de kız kardeşinin yardımıyla yaşamlarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Anne ve babam vefat etti. Görme engelliyiz. Yıllardır kız kardeşim bize bakıyor. Kardeşim olmazsa hiçbir yere gidemiyoruz. Bizi kolumuzdan tutup götürüp getiriyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.