Bitlis

Anayasa değişikliği referandumuna doğru

15:13 16 Şubat 2017 1 Yorum Var
Anayasa değişikliği referandumuna doğru

Bitlis'teki sivil toplum kuruluşları, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine yönelik referandumunu destekliyor.

Kentteki STK temsilcileri, 15 Temmuz ruhunu ayakta tutmak, darbelere geçit vermemek ve mazlumların umudu olan Türkiye'nin dünyada lider bir ülke olması için yapılacak halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bitlis merkez ve ilçelerdeki 62 sivil toplum kuruluşunda oluşan Medeniyetler Platformu Başkanı avukat Kadir Köstekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü, istikrarlı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının işlendiği, bölgesinde ve dünyada lider bir Türkiye arzu ettiklerini söyledi.

Bu anlamda mevcut sistemdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını ön gören anayasa değişikliği teklifini son derece olumlu bulduklarını ifade eden Köstekçi, şöyle konuştu:

"Arzularımıza cevap veren bu anayasa değişikliği, son derece verimli ve iyi olacak. İhtiyaçları karşılayacak nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda yeni anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz. 15 Temmuz ruhunu ayakta tutmak, darbelere bir daha geçit vermemek, bu ülkenin demokrasiyle yönetileceğini yüksek bir sesle ortaya koymak ve bunu haykırmak için, 16 Nisan'daki referandumda tüm STK'lar olarak sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız. Bu nedenle referanduma 'evet' diyoruz."

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak da ellerinden geldiği kadar bu süreci alanlarda geçireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu referandum Türkiye ve mazlumlar için çok büyük bir dönüm noktasıdır. Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların bunun bilincinde olması gerekiyor. Bu süreçte alanlarda vatandaşlarımıza referandumun faydalarını ve yansımalarını ifade etmeye çalışacağız. Bu süreci birileri farklı bir şekilde kanalize etmeye çalışıyor. Ama biz insanlara hiçbir şeyi dikte etmeden ifade edeceğiz. Hiçbir şeyi zorla birilerine yaptırmak bizim işimiz değil. Eğer referandumu iyi buluyorsak, bunu hem usul hem de esas olarak vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Bu sürecin kesinlikle ötekileştiren değil, tamamen birleştirici, geleceğe dönük, planlı ve programlı bir süreç olması gerekiyor. İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışanlar olabilir. İnsanların kendi iradeleri doğrultusunda doğru olanı yapacağına inanıyoruz. O yüzden de elimizden geldiğince referandumda alanlarda olacağız. 'Evet' diyeceğiz. Vatandaşlarımıza ve üyelerimize bu yönde bilgilendirme yapacağız. Bu ülkemiz ve vatandaşlarımız için hayırlara vesile olur. İnanıyoruz ki bu ülkemiz için bir sıçrama noktası olacak. Yarınlarımız, çocuklarımız ve geleceğimiz için çok güzel bir durum görüyoruz."

Türkiye Gençlik Vakfı Bitlis İl Temsilcisi Cihad Veysel Aki de geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı bu hükumet modelinin, ülkenin geleceği adına çok daha faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Güçlü bir Türkiye, İslam'ın ve ümmetin umudu olan Türkiye'nin daha güçlü olması için anayasa teklifinin halktan da yüksek oranda teveccüh göreceğine inandığını vurgulayan Aki, şunları kaydetti:

"Seçilme yaşının 18 olması bizim açımızdan en önemli noktalarından biridir. Çünkü bu gençliğe verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Türkiye Gençlik Vakfı olarak da gençlerin de memlekete hizmet noktasında bu liyakat ve sadakate sahip olduğu inancındayız. 21 yaşında İstanbul'u fethetmiş bir komutanın nesli olarak 18 yaşından 35 yaşına kadar genç kitlenin bu memlekette söz sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkeye faydalı olacağına inanıyoruz. Ülkemizin 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine bu modelle ulaşacağına ve referandumda evet çıkacağının inancındayız. Gençlik vakfı olarak referandumda 'evet' diyoruz."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Osman Şeker 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler... Hepinizi gönülden kutluyorum. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.