Bitlis

Bitlis'te uzun namlulu ve tam otomatik av tüfekleri yasaklandı

13:33 21 Şubat 2017
Bitlis'te uzun namlulu ve tam otomatik av tüfekleri yasaklandı

Bitlis'te güvenlik güçlerince kullanılan uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzeyen av tüfeklerinin taşınması ve kullanılması Olağanüstü Hal (OHAL) süresince yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle terör olaylarının yaşandığı bölgelerde bu silahları taşıyanlarla ilgili olarak avcı-terör örgütü mensubu ayrımı konusunda tereddütler yaşanabileceği, yapılan keşif ve gözetleme faaliyetlerinde (hava keşif, İHA ve diğer gözetleme vasıtalarıyla) uzun namlulu ve tam otomatik harp silahlarına benzerliğinin yanlış anlamalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Ruhsatlı olsa dahi güvenlik kuvvetlerince kullanılan M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerinin Bitlis ili mülki sınırları içerisinde taşınması ve kullanılması 2935 sayılı OHAL Kanununun 11. maddesinin (i) bendi hükmüne istinaden OHAL süresince yasaklanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.