Bitlis

Hizan'da imar çalışmaları

14:13 24 Şubat 2017
Hizan'da imar çalışmaları

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, ilçede imar çalışmaları başlatacağını duyurdu.

Kardeş belediye olarak ilan edilen Bolu Belediyesinden gönderilen mimarlar, Hamitoğlu ile ilçede incelemede bulundu.

Hizan'da çarşının canlandırılması için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Hamitoğlu, daha güzel bir Hizan için ellerinden gelen çalışmaları yapacakları dile getirdi.

Terör adını yapacakları hizmetlerle Hizan'dan sileceklerini aktaran Kaymakam Hamitoğlu, şunları kaydetti:

"İlçemizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. İlçemizde çarpık kentleşmeyi engellemek ve ilçeyi yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalara başlayacağız. İlçemizin kışı çok çetin geçtiğinden vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için karla mücadele çalışmaları yürütüyoruz. Çarşı, zamanında çarpık bir şekilde yapılmış ve bazı yerler kötü bir görüntü vermektedir. Çarşıdaki birçok dükkanı yıkıp yerine daha modern dükkanlar yaptırmayı planlıyoruz. Esnaf için çarşıyı yeniden canlandırıp pazar yerleri açmayı, köylülerin dükkanlardan daha iyi alışveriş yapmaları için araçları çarşıdan çekip köy garajı ve ilçede terminal yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda hem köylüler hem de esnaf daha rahat edeceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.