Bitlis

Halk oylamasına doğru

10:18 19 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Memur-Sen Konfederasyonu, "Memur-Sen'e Davet, Tercihimiz Evet" konferansını Bitlis'te gerçekleştirdi.

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri için dua edildi.

Konuşmacı olarak katılan eski Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, programı düzenleyen Memur-Sen kadın kollarına teşekkür etti.

2002 yıllarından bugüne kadar ciddi anlamda yol aldıklarını dile getiren Kiler, "Ne yazık ki öyle bir memleketimiz vardı ki, sadece Bitlis değil bölge olarak baktığımızda o zamanlar çok sıkıntılar çektiler. 90 yıl boyunca bizi yönetenler, bize bir öğretmeni, doktoru, okulu, hastaneyi, ambulansı ne yazık ki çok gördüler. Bir doktor gönderdikleri zaman onu da bizim başımıza kakıyorlardı. 2002 yıllında bir arkadaşımızı hastaneye götürdük ona iğne yapacak bir doktor, bir pratisyen yoktu. Bugüne baktığımızda ise Bitlis'te 300'ün üzerinde doktorumuz var. Bugün ilimizde ambulans, doktor, hastane, öğretmenleri bir ihtiyaç olarak gördük ve Rabbime şükürler olsun ki ilimizde hepsi bulunmaktadır." diye konuştu.

Türkiye'nin hiçbir zaman sivil anayasayla yönetilmediğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Nasrullah Tanglay ise ilk defa böyle bir şansın milletin önüne geldiğini kaydetti.

Tanglay, 1982 Anayasası'nın yamalı bohça gibi bugüne kadar getirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama bu anayasa artık iş görmüyor. Herkesin söylediği bir şey var, 'Sistem çalışmıyor, sistem tıkanmış'. Sağ olsunlar hem AK Parti hem de MHP milletvekilleri bunu meclisten çıkarıp artık işin asıl sahibine milletin önüne getirecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.