Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

17:39 18 Mayıs 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Taşdemir, engelli vatandaşların istihdamını sağlayan iş yeri ve dernekleri ziyaret etti.

Taşdemir, yaptığı açıklamada, toplumun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Engelli çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işveren hakkında cezai yaptırım uygulandığını anımsatan Taşdemir, şunları söyledi:

"Yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir engelli için prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisseleri karşılanmaktadır. Girişimcilik Eğitim Programı'ndan sertifika almış engellilere, iş kurmaları durumunda 36 bin lira hibe desteği verilmektedir."

- Vali Çınar'dan Aile Destek Merkezine ziyaret

Vali Ahmet Çınar, Aile Destek Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerinin yıl boyunca yaptığı ürünlerin sergilendiği sergiyi gezdi.

Sergide yer alan ürünler hakkında bilgi alan Çınar, kursiyerleri tebrik etti.

- İki ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

Tatvan ve Hizan ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan açıklamada, 20-21 Mayıs'ta onarım, bakım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları kapsamında, iki ilçede elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, kesinti kapsamında iki ilçenin bazı bölgelerine enerji verilemeyeceği kaydedildi.

- Rektör Yardım'dan 19 Mayıs mesajı

Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yardım, mesajında, 19 Mayıs'ın milletin gönlünde önemli yer tuttuğunu belirtti.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha İstanbul'da iken milletimizin yabancı bir himaye ya da sahiplik altında yaşamayı asla kabul etmeyeceğini görmüş ve millet için hiçbir şeyin istiklal kadar önemli olmayacağı kararıyla yola çıkmıştır." diyen Yardım, mesajında şunları belirtti:

"Bu onurlu mücadelenin bizlere bıraktığı emaneti korumak ve bu tarihi hadiseyi toplum hafızasında canlı tutmak, başta gençlerimizin olmak üzere herkes için önemli bir görevdir. Gençlerimiz ülkemizi bağımsızlığa taşıyan iradeden devraldıkları azim ve kararlılık bayrağını, daha gelişmiş bir ülke olmamız için sadakat ve başarıyla taşıyacaktır. Üniversite olarak bizler de asrın gerektirdiği birikime sahip gençliğin yetiştirilmesi için çaba içinde olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.