Bitlis

Bitlis'te FETÖ'nün darbe girişimi davası

15:08 26 Mayıs 2017
Bitlis'te FETÖ'nün darbe girişimi davası

Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde sözde "sıkıyönetim komutanı" olarak listede adı bulunan dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar'ın da aralarında olduğu 4'ü tutuklu 5 eski askerin yargılanmasına devam edildi.

Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşmasına tutuklu sanıklardan Afşar SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Eski Kurmay Başkanı Ercüment Takır, eski Lojistik Şube Müdürlüğünden sorumlu Binbaşı Akın Cellat, eski Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yüzbaşı Halis Işıklı ile tutuksuz yargılanan eski İstihkam Şube Müdürü Taner Öztürk duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Haziran'a erteledi.

- İddianameden

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, Afşar'ın, diğer sanıklara, vali yardımcıları, il ve ilçe emniyet müdürleri, il ve ilçe belediye başkanları, jandarma komutanları ile kaymakamları kışlaya davet etmeleri yönünde emir verdiği belirtiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.