Bitlis

Tatvan'da doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı

18:11 12 Haziran 2017
Tatvan'da doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı

Tatvan ilçesinde yapımına iki yıl önce başlanılan doğalgaz çalışmalarının yüzde 60'lık bölümünün tamamlandığı, kalan kısmının da 2019 yılına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Tatvan Belediyesi ile Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ firması arasında 2015 yılının nisan ayında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanılan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmalarının yüzde 60'lık bölümü tamamlanırken, kalan yüzde 40'lık kısmı içinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında şu ana kadar 9 mahalledeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Bu yıl inşaat sezonu sonuna kadar 4 mahallenin daha doğalgaz çalışmasının tamamlanacağını kaydeden Menteş, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar Fatih, Dumlupınar, Sosyal, Aydınlar, Tuğ, Hidayet, Yeni, Pınarbaşı ve Karataş mahallelerinde çalışmalar tamamlanarak doğalgaz verilmeye başlandı. Bu yıl İşletme, Sahil, Saray ve Kültür mahallelerimizde çalışma yapılacak. Bu yılın sonuna kadar 22 mahallemizden 13'ünde çalışmalar tamamlanacak. Tatvan'ın tamamı hem doğalgaza hem de temiz havaya kavuşacak. Kazı çalışmalarında tahrip olan yolları da eş zamanlı olarak onarıyoruz. Tüm çalışmanın tamamlanmasıyla güzel Tatvanımız hem doğalgaza hem de buna bağlı olarak temiz havaya kavuşacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.