Bitlis

Tatvan'daki kuaförlere uygulamalı eğitim

17:38 13 Haziran 2017
Tatvan'daki kuaförlere uygulamalı eğitim

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) ile özel bir kozmetik firması işbirliğiyle, ilçedeki bayan kuaför işletmecilerine, uygulamalı eğitim verildi.

Özel bir işletmede verilen eğitime, Bitlis, Tatvan ve çevre ilçelerdeki 150 işletmeci katıldı.

Program öncesi gazetecilere açıklama yapan TESO Başkanı Emrullah Tekin, güzellik ve bakım konusunda bir firma ile anlaşma yaptıklarını belirterek, "Bayan kuaför esnaflarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi ve hizmet sunabilmesi hususunda anlaştığımız firma ile burada bir günlük uygulamalı eğitim programı düzenledik. Bu programa Bitlis il merkezi ile Tatvan ve çevre il ile ilçelerdeki bayan kuaförü olan esnaf arkadaşlarımız katılım gösterdi." dedi.

Firma yetkililerinden Tekin Başhan da, "Tatvan'daki meslektaşlarımıza daha iyi bir eğitim vermek adına TESO'nun bizimle yaptığı görüşme neticesinde burada bir günlük uygulamalı eğitim programı düzenleme kararı aldık.

Kuaförlük adına saç boyama ve renklendirme, saç kesimi ve bakımı, saç şekillendirilmesi, makyaj ve gelin başı saç modelleri konusunda yenilikleri paylaşmak ve bilgilerimizi aktarmak için buradayız." diye konuştu.

Kuaför işletmecileri de, bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu ve aralıklarla tekrarlanması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.