Bitlis

Tatvan'da 10 bin kişilik iftar programı

22:34 13 Haziran 2017
Tatvan'da 10 bin kişilik iftar programı

Tatvan Belediyesi ile Bitlis Platformu tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, 10 bin kişiye iftar verildi.

Van Gölü sahilindeki parkta verilen iftar yemeğinde vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından edilen dualara hep birlikte "amin" dedi.

Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların yanı sıra, 81 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10 bin kişiyi aynı sofrada buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İftar programını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Verdiğimiz iftara sadece Tatvan'daki kardeşlerimiz değil 81 ilden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve başkanlarımız da katıldı. Burada Türkiye, hepimiz varız. Biz hepimiz kardeşiz, dostuz. Hep beraber Türkiyeyiz diyoruz. Bugün kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin göstergesi olarak bu meydanda bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Diyoruz ki, biz biriz, kardeşiz, kimse bizim bin yıllık kardeşliğimizi bozamayacaktır. Biz hep beraberiz, bir aileyiz. Kürt'üyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Arap'ıyla hepimiz kardeşiz. Allah oruçlarımızı kabul etsin."

Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz ise iftar sofrasına 81 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çevre il ve ilçelerden vatandaşların katılımının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

İftar programına, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Fazıl Yardım, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.