Bitlis

Göğüs kafesi kırılan işçi tedavi edildi

12:05 14 Haziran 2017
Göğüs kafesi kırılan işçi tedavi edildi

Bitlis'te inşaattan düşerek göğüs kafesi kırılan 32 yaşındaki işçi Tuncay Yanmaz, 3 saat süren operasyonla kırılan kemikleri plakayla sabitlendi.

Bitlis Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğba Apaydın, yaptığı açıklamada, Yanmaz'ın bir inşaatın dış cephesinde çalışırken dengesini kaybederek iskeleden düştüğünü söyledi.

Acil servise getirilen Yanmaz'ı buradaki müdahalelerin ardından ameliyatta aldıklarını ifade eden Apaydın, şöyle konuştu:

"Düşme sonucu hastamızın göğsü zarar görmüş, kalbi cilt altında atıyordu. Hastaya acilde gereken müdahaleleri yaparak tüplerini taktık. Ameliyatta sternum kosta stabilizasyonu (kaburgaların plaklarla sabitlenmesini) gerçekleştirdik. Hastamız serviste ve tüplerini de çektik. Her ameliyatta olduğu gibi ağrısı olabilir. Fakat genel olarak sağlık durumu iyi. Yakında taburcu edeceğiz."

Bitlis'te daha önce kaburgaların plaklarla sabitleme ameliyatının yapılmadığını ifade eden Apaydın, hastanenin koşullarının uygun olmasından dolayı bu ameliyatı yaparak kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.