Bitlis

Bitlis'te ilk kez kapalı burun estetiği ameliyatı yapıldı

15:42 19 Haziran 2017
Bitlis'te ilk kez kapalı burun estetiği ameliyatı yapıldı

Bitlis Devlet Hastanesinde ilk kez kapalı burun estetiği ameliyatı yapıldı.

Bitlis Devlet Hastanesinde 7 aydır görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Berkan Arık, daha önce Bitlis'te yapılmayan kapalı burun estetiği ameliyatını yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

Burundan nefes alamama ve şekil bozukluğu nedeniyle polikliniğe başvuran 19 yaşındaki Muleyke Kuşcuoğlu, ilk muayeneleri yapıldıktan sonra ameliyata alındı.

Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın küçükken burnunun kırıldığını ve buna bağlı olarak burnunda eğrilik olduğunu söyledi.

Hastanın bundan dolayı nefes almakta ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını ve geceleri uyuyamadığını ifade eden Arık, şöyle konuştu:

"Yaptığımız tetkikler sonucu hastaya kapalı burun estetiği yaptık. Herhangi bir iz ve kesi olmadan kapalı burun estetiği ameliyatı yaptık. Hastamızın nefes alamama probleminin yanında aynı zamanda şekil bozukluğunu da düzelttik. Bu ameliyatın en önemli özelliği burun derisinde hiç iz kalmıyor. Arkadaşları hastamızın burun estetiği ameliyatı olduğunun farkında bile olmayacaklar. Bu çok önemli bir avantaj. Burun ucunda ileriki zamanlarda burun ucunun aşağıya düşmesini engelleyen burun tendonu dediğimiz bir yapı vardır. Özellikle kapalı teknik burun estetiği ameliyatında bu tendonu koruyoruz. Böylece burun ucu düşmüyor aynı zamanda yumuşak kalıyor. Açık teknik burun estetiği ameliyatlarında bu tendonu mecburen kesiyoruz. Hastamızda böyle bir problem olmayacak."

Arık, ayrıca hastanenin sunduğu imkanlardan dolayı bugüne kadar Bitlis'te yapılmayan ameliyatları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.