Bitlis

ASKON Tatvan'da iftar verdi

10:13 21 Haziran 2017
ASKON Tatvan'da iftar verdi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bitlis Şubesi tarafından Tatvan ilçesinde iftar verildi.

İlçedeki düğün salonunda kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri için verilen iftarda konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ülkede huzurlu bir ortamın bulunduğunu, kardeşleriyle birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Komşu ülkelerde olan karışıklıklardan dolayı Müslümanların çok sıkıntı yaşadığını anımsatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, bölgedeki en huzurlu yerdir. Görüyoruz çevre ülkelerde yaşanan kargaşaları ve savaş ortamını. Irak ve Suriye'de yaşananlar çok üzücü. Oralarda, ramazan ayını yaşayamayan ve iftarını açamayan Müslüman kardeşlerimiz var. Allah hiçbir Müslümanı darda ve sıkıntıda bırakmasın. Dünyada yaşananları örnek alarak ülkemize en iyi şekilde sahip çıkmamız lazım. Çok şükür ailemizle birlikte mübarek ramazan ayını en iyi şekilde ve huzur içinde yaşayabiliyoruz. Müslüman kardeşlerimizle bir araya gelebiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde güzel ilçemizde 10 bin kişilik bir iftar programı yaptık ve ülkemizin dört bir yanından yoğun katılım oldu. Buradaki amaç ilimizin ve ilçemizin ne kadar güzel, ne kadar huzurlu bir yer olduğunu göstermekti. Gelen misafirlerimiz çok memnun bir şekilde ayrıldılar. Burada çok güzel birlik, beraberlik, dostlu, kardeşlik ve misafirperverlik var. Bu nedenle mutlu ve gururluyuz."

ASKON Bitlis Şubesi Başkanı Ömer Kara ise ASKON'un Bitlis il merkezi ve bağlı ilçelerinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.

İftar programına Tatvan Belediye Başkan Yardımcıları Abdulbaki Menteş ile Halis Başaran, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaf katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.