Bitlis

"Bitlis terörle değil inanç turizmiyle anılmalı"

17:03 18 Temmuz 2017
"Bitlis terörle değil inanç turizmiyle anılmalı"

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis'in terörle değil, inanç ve kültür turizmiyle anılması ve bu değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ustaoğlu başkanlığında, Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Murat Kütük, kurum amirleri ve muhtarların katıldığı toplantıda, il genelinde yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Burada konuşan Ustaoğlu, tarihi derinlikleri binlerce yıl öncesine dayanan ve İslam'a sancaktarlık yapan Bitlis'in hizmetin en güzeline layık olduğunu belirtti.

Türklerin ilk otağını kurduğu ve İslam ışığının parladığı en önemli merkeze ev sahipliği yapan bu şehrin hala ayakta duran medrese, köprü, tarihi evleri ve evliya mezarlarıyla, tarihin en derin izlerini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Her gün hayranlıkla baktığım bu şehre hizmet edebilme fırsatım olduğu için şükrediyorum. Sizler, belkide yaşadığınız memleketin farkında değilsiniz. Kendi memleketimizdeki güzelliklerin farkına varamıyoruz. Fakat dışarıdan gelen biri olarak söylüyorum. Bastığınız toprakların kıymetini çok iyi bilin. Bu topraklar sıradan değil. Evliyaların, sahabenin izi olan topraklardır. Bu topraklara abdestsiz bile basılmaması lazım. Bu toprakların bölücü, Marksist, Leninist bir ideolojinin hüküm süreceği bir alan olmaması lazım. Türkülere konu olan medreseleri ve minareleriyle tam bir Osmanlı İslam şehrini andıran bu coğrafya, ateist bir ideolojinin süreceği bir alan değil. Onun için kadrini ve kıymetini iyi bilerek bu topraklara el birliğiyle sahip çıkılması gerekir. Bu kadim şehir terörle değil, inanç ve kültür turizmiyle anılarak bu değerlerin ön plana çıkarılması lazım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.