Bitlis

Bitlis'ten kısa kısa

17:08 24 Temmuz 2017
Bitlis'ten kısa kısa

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, gelişmiş toplumların vazgeçilmez unsuru basının, tarafsız ve objektif bir şekilde yürütüldüğünde, bir toplumun gelişmesine, kalkınmasına, aydınlanmasına ve kurtuluşuna yol açacağını belirtti.

En yakın ve güzel örneğini 15 Temmuz'da millet olarak yaşadıklarını vurgulayan Ustaoğlu, basının doğru, tarafsız ve ilkeli yayın yapmasının ve insanları ülke menfaatleriyle doğru orantılı olarak yönlendirmesinin bu mesleğin bir yayıncılıktan öte ne kadar kutsal bir görev olduğunu gösterdiğini aktardı.

Ustaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"O gece, devletle millet arasındaki bağın kuvvetlendirilmesinde basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini anladık. Aynı şekilde ilimizde faaliyet gösteren bütün basın mensupları da doğru, ilkeli ve hızlı habercilik ilkesinden taviz vermeden dik bir duruşla görevlerini yerine getirdiler. İletişim ve düşünce özgürlüğünün bir ülkenin demokrasisine ve dolaylı olarak da ekonomisine, kalkınmasına ve huzuruna ne kadar katkı sağladığı aşikardır. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin tanıtılmasında ve anlatılmasında emeği geçen yerel gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışanlarımız başta olmak üzere bütün gazeteci ve basın mensuplarının bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

- Tatvan ve Mutki'de elektrik kesintisi

Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçelerinde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 26-29 Temmuz tarihlerinde bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sırasında Tatvan ve Mutki'de elektrik kesintisi yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"26-27 Temmuz tarihinde saat 09.00-15.00 saatleri arasında Mutki'ye bağlı Ballı köyü Kütüklü mezrasına, 28-29 Temmuz'da aynı saatler arasında Karabudak köyü ve Gül mezrasına 6 saat elektrik verilmeyecek. 26 Temmuz'da, Tatvan Yeşilmezra ve Çağlayan mahallelerine, 27 Temmuz'da, Aydınlar, Sosyal ve Dumlupınar mahallelerine, 28 Temmuz'da Karşıyaka, Kale, Şirinevler ve Üçyüzevler mahallelerine ve 29 Temmuz'da ise Fatih Mahallesi Sanayi Sitesi, açık cezaevi, Akaylar ile Taç Çiftliği ve Zafer Petrol civarlarına 6 saat elektrik verilmeyecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.