Bitlis

TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel gazetecilerle buluştu

17:22 25 Temmuz 2017
TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel gazetecilerle buluştu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Bitlis'teki yerel gazetecilerle bir araya geldi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) konferans salonunda Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nin (BİGACEM) düzenlediği toplantıda, Kolaylı ve Arslan, yerel gazetecilerin sıkıntılarını dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Çiriş, "Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Burada bize faydalı bilgiler verecekler. Bizleri kırmayarak toplantıya katılan yerel basın temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Toplantının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

TGK Genel Başkanı Kolaylı ise yerel basının yaşadığı sorunları dile getirerek, her bölgede neredeyse aynı sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Konfederasyon olarak bölgedeki yerel basının sorunlarını dinlediklerini ifade eden Kolaylı, "Dün Elazığ ve Bingöl'deydik. Bugün de buradayız. İlan dağıtımı ve kurumların ilana çıkmamaları Anadolu basınını oldukça etkiliyor. Biz Ankara'da, sizlerde yerelden destek vererek bu sorunların üstesinden geleceğiz. Burada arkadaşlarımız alanlarıyla ilgili bilgiler vererek, sizin sorunlarınızı ve sorularını dinleyeceğiz. Elimizden geldiğince de yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Arslan da son aylarda yaşanan resmi ilan tarifesi değişikliği sorununa değinerek, bu yıl tarifenin açıklanmamasının basın mensuplarını sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

Yeni kabine değişikliğiyle bu sorunu çözmeye çalışacaklarını kaydeden Arslan, "Talebimiz 12 lira yönündedir. Bu yıl bunu alamazsak, önümüzdeki yıl yine 10,40 lira üzerinden yeni bir fiyat tarifesiyle zarar edeceğimizi düşünüyoruz. Bunun için çalışma ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Ankara'da, sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu mevzuatındaki yeni değişiklikleri de anlatan Arslan, ardından yerel gazete sahiplerinin sorularını cevapladı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı, düzenlenen yemeğin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.