Bitlis

Ahlat'ta Mesleki Yeterlilik Sınavı

09:53 09 Ağustos 2017
Ahlat'ta Mesleki Yeterlilik Sınavı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ahşap kalıpçısı ve betonarme demircisi alanlarında Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı.

Sınavın gerçekleştirildiği inşaat alanını ziyaret eden Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, Mesleki Yeterlilik Kanunu kapsamında Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldığını söyledi.

Bu sınavı çok önemsediklerini kaydeden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü yaşadığımız alanlar, çalıştığımız alan ve evlerimiz inşaatlardan oluşuyor. Bu işin ehil ellerden çıkması son derece önemli. Ayrıca buradan alacakları belgeler de uluslararası geçerliliği olan belgeler. Biz deprem bölgesinde yaşayan bir ülkeyiz. İlçe olarak da deprem bölgesinde bulunan bir ilçeyiz. Bu nedenle bu tür sınavların inşaatlarımızın kalitesini arttıracağını, şehirlerimizin kalitesini arttıracağını düşünüyoruz."

Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da ilçenin ticaret ve sanayi faaliyetlerinde ciddi bir ivme kazandığını belirterek, burada yapılacak inşaatların da kalifiye insanlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

İCF Yapı Türkiye Geneli Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Talep Toplama Merkezi Müdürü İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin de 1 Nisan 2017'de Van'da ahşap kalıpçısı ve kaynakçı sınavı yaptıklarını anlattı.

İkinci sınavı ise Ahlat'ta gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kurulan ve mesleki yeterlilik belgesi veren 67 kuruluş var. Bunların tamamı Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da olduklarından dolayı, ustalarımız oraya sınav olmaya gideceklerdi. Bu da onlar için masraflı olurdu. Biz bu hizmeti buraya getirdik ve Ahlat'ta yapılan ahşap kalıpçısı ve betonarme demircisi sınavına toplam 65 ustamız katıldı. 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan sınava ustalarımız gruplar halinde katılım gösterecek."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.