Bitlis

Kaymakam Eşi Gönül Elçileri Projesi'ni tanıttı

15:50 13 Ağustos 2017
Kaymakam Eşi Gönül Elçileri Projesi'ni tanıttı

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ın eşi Arzu Özkan, TRT GAP Diyarbakır Radyosunda katıldığı canlı yayınında ilçede yürütülen Gönül Elçileri Projesi'ni tanıttı.

Özkan, TRT GAP Radyosunca Bitlis Kültür Merkezinden yapılan canlı yayına konuk olarak, Tatvan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi hakında bilgi verdi.

Projenin, her şeyden önce toplumun kalkınmasında gönüllülük kavramını geliştirmeyi hedefleyen bir çalışma olduğuna işaret eden Özkan, "Projenin amacı toplumda çocuk, koruyucu aile, gönüllü aile, kadının güçlenmesi, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli hizmetlerine erişim, aile ve yoksulluk konularını ele almaktır." diye konuştu.

Özkan, bu noktada toplumda farkındalığı oluşturmak amacıyla özel eğitimli çocuklar için aralıklarla etkinlikler düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Belki de hayatlarında ilk kez güzel duygular yaşayan çocuklarımızın sevinci bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bu çocuklar bizim önceliğimizdir ve bu konuda çalışmalarımız sürekli devam edecek. Toplumda farkındalığı yaşatmak için de annelere özel etkinlik yaptık. Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediyesi ve Gönül Elçileri işbirliğiyle çocuklarımız ve aileler için ramazan geceleri programı gerçekleştirdik. Aynı zamanda sevgi evlerini ziyaret ederek oradaki çocuklarımızla kucaklaşıyoruz. Devletimiz, bu çocuklarımız için çok güzel imkanlar sağlamış, biz de bu çocuklarımıza sevgimizi ve ilgimizi katmak istiyoruz. Sevgi eksikliği yaşayan bu çocuklarımıza çok iyi bir arkadaş, anne ve baba olabilmemiz gerekiyor. Benim için Tatvan'daki çocuklar çok önemli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.