Bitlis

Tatvan'da Yaşlı ve Engelli Bakımı Projesi

13:16 17 Ağustos 2017
Tatvan'da Yaşlı ve Engelli Bakımı Projesi

Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), başlattığı projeyle yaşlı ve engellilere evde bakım hizmeti sunmaya başladı.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ın talimatıyla SYDV tarafından hazırlanan Yaşlı ve Engelli Bakımı Projesi uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında oluşturulan ekip, ilçedeki yaşlı ve engellileri evlerinde düzenli olarak ziyaret ederek, ev temizliği ile bulaşık ve çamaşır yıkınması gibi işleri yerine getiriliyor.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, yeni hayata geçirilen proje ile ilçe merkezi ve köylerinde belirlenen yardıma muhtaç şaşlı ve engellilerin düzenli olarak temizliklerinin yapılacağını söyledi.

Uygulamadan vatandaşların son derece memnun olduğunu ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Yalnız yaşlımız, engellimiz, tütmeyen ocak olmayacak' talimatları doğrultusunda, böyle bir proje hayata geçirdik. Ekipler bu kapsamda haftanın iki günü hizmet veriyor. Ayrıca gidilen evlerdeki eksiklikler belirlenip bu eksiklikler ivedilikle gideriliyor. Bu uygulamadan vatandaşlarımız da son derece memnun kalıyor. İnşallah bundan sonra projemiz genişleyerek devam edecektir. Bu vesileyle projede katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Projeden yararlanan 80 yaşındaki Mehmet Yavuz, eşiyle birlikte temizlik ekiplerini karşılarında görünce mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Evde yaşlı eşimle yaşıyoruz. İkimiz de yaşlı olduğumuz için temizlik yapmakta oldukça zorlanıyoruz. Bazen gelen komşularımız evimizin temizliğini yapıyor ancak bugün kaymakamlıktan gelenler evimizdeki temizliği yaptı, bulaşıkları ve çamaşırlarımızı yıkadılar. Allah hepsinden razı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.