Bitlis

Bitlis'te 2 bin 80 dekar zirai arazi suya kavuşacak

12:59 18 Eylül 2017
Bitlis'te 2 bin 80 dekar zirai arazi suya kavuşacak

Bi̇tli̇s'in Hizan ilçesine bağlı Koçlu köyünde yapılan sulama barajının 2 bi̇n 80 dekar zi̇rai̇ arazi̇yi̇ sulayacağı bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Bitlis'te yaptığı yatırımlarla toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirtti.

Kente yıllık 8 milyon metreküp su sağladıklarını, 34 bin 410 dekar araziyi sulamaya açtıklarını ve sulamaya açılan alanlardan çiftçilere yıllık 10 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını vurgulayan Acu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bitlis'te tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile toplamda 50 bin 410 dekar zirai arazinin sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 23 milyon 266 bin 800 lira zirai gelir artışı sağlanması ve 54 yerleşim yerinin taşkınlardan korunmasını hedefledik. Bu kapsamda çalışmaları devam eden Koçlu Köy Barajı ile 2 bin 80 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Proje kapsamında HDPE boruların döşenmesi tamamlandı. Vanaların montajı ve sanat yapılarının imalatları devam etmektedir. Bu barajın tamamlanmasıyla dekar başına 500 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık bir milyon 40 bin lira katkı sağlaması hedeflenmektedir."

Acu, projenin en büyük destekçilerinden olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.