Bitlis

Gençler köy okulunun çehresini değiştirdi

12:25 20 Eylül 2017
Gençler köy okulunun çehresini değiştirdi

Bitlis Gençlik Merkezi öncülüğünde toplanan gönüllü gençler, Mutki ilçesinde köy okulunun tadilatını yapıp, duvarlarını çizdikleri resimlerle süsledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bitlis Gençlik Merkezi öncülüğünde toplanan 15 gönüllü genç, Kapaklı köyüne gitti.

Burada tek katlı köy okulunun badanasını ve onarımını yapan, pencere ve masaları farklı renklere boyayan gençler, duvarlara da çeşitli resimler çizdi.

Merkez Müdürü Ali Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle öğrencilerin motivasyonunu artırmak, onlara okulu sevdirmek ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını gönüllülük ve samimiyet esasına göre gerçekleştirdiklerini anlatan Cengiz, "Öğrencilerin daha sağlıklı ortamda eğitim almalarına katkı sağlamak ve çocuklar için daha neşeli bir eğitim ortamı oluşturmak için yola çıktık. Okulu, tüm bakımlarını yaptıktan sonra öğrencilerimize bırakıp köyden ayrıldık. Öğrenciler çok mutlu oldu. Onların sevincini görünce hepimiz çok mutlu olduk." dedi.

Destekleri için Mutki Kaymakamlığı ve gönüllü gençlere teşekkür eden Cengiz, benzer çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Demet Bal ise gönüllü gençler olarak köy çocuklarını sevindirmek istediklerini dile getirdi.

Erken saatlerde yola çıkıp köye geldiklerini ifade eden Bal, "Okul biraz kötü durumdaydı. Hepimiz akşama kadar çalıştık. Okulun neredeyse tüm işlerini yaptık. Bazı öğrenciler hayranlıkla bizi izliyordu. Özellikle yaptığımız resimler onları çok mutlu etti. Bu da bize güç kattı." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.