Bitlis

Bitlis'te matematik konferansı

14:01 21 Eylül 2017
Bitlis'te matematik konferansı

Bitlis'te öğretmenlere yönelik, "1. Matematik Öğretmenleri ve Anlatım Teknikleri" konferansı düzenlendi.

Matematik dersinde başarıyı yakalamak ve öğretmenler arasında işbirliği oluşturmak amacıyla Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BESYO) düzenlenen konferansta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve MATDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın yaptığı konuşmada, bir öğreticinin dersi ne kadar iyi anlatırsa anlatsın eğer öğrenci anlamıyorsa bunun hiç bir öneminin olmadığını ifade etti.

Eğitimcilerin rehber cümleler kullanması gerektiğini belirten Akın, "Yani öğretmen ile öğrenci baba oğul, ana kız gibi böyle tam kalp kalbe kafa kafaya vermeleri gerekiyor. En önemli şey burada öğretmenlerin öğrencilerimizi yukarı çekmesi lazım. Onların anlayacağı şekilde anlatmayı becerebilmeli." dedi.

Matematik öğretmeni Dr. Derya Aslan ise Bitlis'te ilk kez düzenledikleri konferansın başarı getirmesini diledi.

"Matematik farkında olmasak bile hayatımızın her aşamasında yer almaktadır" diyen Aslan, şunları kaydetti:

"Hayatın içinde öğrenmeye başladığımız bu dersi okula giderek geliştiririz. Okulun asıl görevi de öğrencilere nasıl öğrenileceğini öğretmektir. Bu dersi sevdirmek ve öğrencilere belirli bir düzeye getirmek asli görevidir. Genelde ülkemizde özellikle Bitlis'te matematik istenilen seviyede olmaması bizim yoğun bir çalışma yapmamazı gerektirdi. Eğitim öğretimin olmazsa olmazı matematik öğretmenleri arasında iş birliği sağlamak yeni teknikleri elde etmek ve bu teknikleri 2017-2018 eğitim öğretim döneminde kullanılması sağlanacak."

Yarın sona erecek konferansta öğretmenlere matematik konularının nasıl etkili bir şekilde anlatılacağı aktarılacak.





















































YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.