Bitlis

Tatvan'da fizik tedavi ünitesi açıldı

17:23 03 Ekim 2017
Tatvan'da fizik tedavi ünitesi açıldı

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde 50 yatak kapasiteli Fizik Tedavi Ünitesi hizmete girdi.

İlçe merkezindeki Esentepe Mahallesinde bulunan ek hizmet binasında açılan ünitede, ortopedik, pediatrik, nörolojik ve el rehabilitasyonu ile elektro terapi bölümlerinin yer aldığı belirtildi.

Günlük ortalama 100 hastanın fizik tedavi ünitesine başvurduğunu belirten Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, bu hastaların yaklaşık 40'ının rehabilitasyon hastası, 40'ın yatan, 20'sinin ise günübirlik tedavi aldığını söyledi.

Hastanenin ek hizmet binasının 3 katının tamamını Fizik Tedavi Ünitesi olarak sağlık hizmetine açtıklarını kaydeden Akay, "Şuan burada yatak kapasitesi 50 ve ihtiyaç durumunda bu sayıyı yükseltebiliriz. Günlük hasta kayıtları şu an 100 civarında ve kapasite 150-200 hasta kapasitelidir. Buraya il ve ilçe merkezinin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden de hastalarımız geliyor." diye konuştu.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz. Dr. Musa Demirkapı ise, şöyle konuştu:

"Fizik Tedavi Ünitesinde bel ve boyun fıtığı, felçli, kireçlenme, kas hastalıkları, bel ve boyun fıtığı ameliyatları veya kas kemik ameliyatları sonrası fizik tedavi gerektiren hastalar, şeker hastalıklarına bağlı sinir ucu iltihabı olan hastalar, kas romatizması hastaları, topuk dikeni olan ve tenisçi dirseği rahatsızlıkları olan hastalar yararlanıyor. Ayrıca bel ve boyun ağrılarında kuru iğneleme yöntemi ile tedavi yapıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.