Bitlis

Bitlis, "Dünya Mirası Türkiye" programında tanıtıldı

11:31 10 Ekim 2017
Bitlis, "Dünya Mirası Türkiye" programında tanıtıldı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "İnşallah bölgemiz artık terörle ve olumsuz olaylarla değil, tarihi ve doğal güzelliklerle, turizmle anılacak." dedi.

TRT tarafından tarihi Paşahan'da hazırlanan, "Dünya Mirası Türkiye" programına katılan Vali Ustaoğlu, Bitlis ve ilçelerini turizme kazandırmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ustaoğlu, kadim şehir Bitlis'in her karış toprağının tarihi zenginliklerle dolu olduğunu belirterek, "Aynı zamanda ilçelerimiz tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgenin gözbebeği konumunda. Yöre halkının değimiyle Van Denizi'miz var. Doğa harikası Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü'müz var. Bizler halka hizmet yolunda çalışmalarımızı yürütürken aynı zamanda buranın güzelliklerini ön plana çıkartmak için de çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Bu kapsamda il merkezinde sokak sağlıklaştırma projesi çalışmalarının devam ettiğini anlatan Ustaoğlu, "Tarihi dokuların ön plana çıkarılması için gerekli olan projeler bir bir hayata geçiyor. Tarih, inanç ve doğa turizmi için gerekli alt yapıya sahibiz. Hiçbir yolumuzda ulaşım sorunu yok ve oto yollarımız batı illerini aratmayacak düzeydedir." ifadesini kullandı.

Konaklama konusunda da hiçbir sıkıntı olmadığının altını çizen Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Tatvan ilçemiz bu konuda oldukça donanımlıdır. Havayolu ile buraya gelmek isteyenler için şunu diyebiliriz, Muş Havaalanı buraya ve Tatvan’a 70-80 kilometre mesafededir. Yani büyük şehirlere nazaran bu çok daha yakın bir mesafede. Ahlat ilçemizin tamamı tarihi dokularla kaplı. Selçuklu Mezarlığı’nın yanı sıra tarihi kale, kümbetler, camiler ve türbeler bulunuyor. Yaz aylarında Van Gölü sahilimiz Ege ve Akdeniz sahilleri gibi dolup taşıyor. Her mevsim turizme açık olan ve oldukça ilgi gören Nemrut Dağı, kış aylarında da kayak ve kar sporlarına ev sahipliği yapıyor. Orada güzel bir tesisimiz ve konaklama yeri var. Yaz aylarında Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü'nde su sporları yapılıyor."

Güvenlik konusunda da bölgede hiçbir sorun olmadığını ifade eden Vali Ustaoğlu, "İnşallah bölgemiz artık terörle ve olumsuz olaylarla anılmayacak. Tarihi ve doğal güzelliklerle birlikte turizmle anılacak" dedi.

Programı hazırlayan ve sunan Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ise Bitlis’in tamamen tarihi dokulara sahip olduğunu ifade etti.

Yıldız, Bitlis’in turizme kazandırılması ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın UNESCO ana listesine girmesi için gerekli tanıtımların yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.