Bitlis

İnşaat işçiliğinden dünya ikinciliğine

12:50 13 Ekim 2017
İnşaat işçiliğinden dünya ikinciliğine

ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Tatvan ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdürürken inşaatlarda çalışmak zorunda kalan Murat Arslan, muay thai sporunda Türkiye şampiyonluğu ve dünya ikinciliği elde etti.

İlçede ailesiyle yaşayan Murat Arslan, 7 yıl önce inşaatlarda çalışırken tanıştığı muay thai sporunda kendini geliştirdi ve önemli başarılara imza attı.

Muay Thai Milli Takımı Antrenörü Ömer Uğur yönetiminde antrenmanlara katılan ve açıköğretimden de liseyi bitiren Murat Arslan, girdiği üniversite sınavında yüksek puan alarak Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'ne birincilikle yerleşti.

Murat Arslan, 2015 yılındaki Üniversitelerarası Türkiye Muay Thai Şampiyonası ile 2017 Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nda birincilik, Belarus'ta ise dünya ikinciliği elde etti.

Üniversite 3. sınıfta eğitimine devam eden Murat Arslan, Türkiye'yi ve Bitlis'i en iyi şekilde temsil etmek amacıyla gelecek hafta Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Muay Thai Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.


- "Daha iyi olacağına inanıyorum"


Murat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-5 yıl önce antrenör Ömer Uğur ile tanışarak muay thaiye başladığını söyledi.

Spora geç başladığı için ilk etapta uyum sürecinde sıkıntı yaşadığını ancak arkadaşları ve Uğur'un yardımıyla bunu atlattığını anlatan Murat Arslan, şöyle konuştu:

"Daha sonra arkadaşlarımla bölge şampiyonalarına katılarak derece aldık. Ardından Türkiye şampiyonalarına beraber gittik. İlk defa 2015 yılında Aydın Söke'de Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası'nda, aradan iki sene geçtikten sonra da Antalya'daki Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldum. Bunun üzerine yurt dışına çıkmaya hak kazandım. Ardından Belarus'a gittik. Orada düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde ettim. Daha iyi olacağına inanıyorum. Daha iyi dereceleri ilimize, ilçemize ve ülkemize armağan edeceğiz."


- "Muay thai ile tanıştım ve hayatım değişti"


Geçim sıkıntısından dolayı çocukluğundan beri inşaatlarda çalışarak ailesine yardım ettiğini anlatan Murat Arslan, eğitimini bir süre dışarıdan sürdürdüğünü dile getirdi.

Murat Arslan, "Spora olan hevesimden dolayı muay thai ile tanıştım ve hayatım değişti. Eğitimime açıköğretimden devam ederek liseyi bitirdim. İlk yılda üniversiteyi kazanamadım. Ancak çalıştım ve ikinci yılda BEÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'ne birinci olarak yerleştim." diye konuştu.

İnşaatlarda taşıdığı ağır malzemelerin muay thaide başarılı olmasına büyük katkı sağladığını belirten Murat Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Geçim sıkıntısından dolayı babama yardım ediyordum. İnşaatlarda çalışarak güç kazandım, çok şükür sırtım da sağlam. Bu çalışma, muay thai için bana bir nevi temel oldu. Babam da inşaatlarda çalışıyor. Beş kardeşiz. Muay thai hayatımı değiştirdi. Bu sayede üniversite kazanarak eğitimime devam ediyorum. Benim için en önemlisi bu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.