Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

12:31 21 Ekim 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'te 2019'a kadar köy yollarını tamamlayıp eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Demiröz, yazılı açıklamasında, Bitlis'e 150 milyon lira yol yatırımı yapacaklarını belirtti.

Mutki bölgesinde arazinin çok engebeli olması nedeniyle vatandaşların ciddi manada ulaşım sıkıntısı yaşadığını vurgulayan Demiröz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kavakbaşı-İkizler-Hasköy grup yolu da çok yoğun kullanılmakta olup yapımı elzem olan bir yer. Bu nedenle uzun süredir girişimlerimiz devam ediyordu. Ulaştırma bürokratlarımız, Bakanımız, Başbakanımız hatta Cumhurbaşkanımız düzeyinde çok ciddi bir çalışma süreci geçirdik ve sonunda gerekli onayı çıkarttık. Yapımı kararlaştırılan bölgede 45 kilometre uzunluğunda bir yol ağı Karayolları tarafından inşa edilecek. Maliyeti çok yüksek bir yol. Neredeyse bir havalimanı maliyetine denk geliyor. Uzun yıllar mahrumiyet yaşayan bölgemizde bu hizmetimiz vatandaşlarımızı ciddi manada rahatlatacaktır."

Bu yolun yapımının Karayolları tarafından üstlenilmesiyle bölgedeki Özel İdare yatırımlarının başka yerlere kaydırılacağını belirten Demiröz, bu sayede diğer bölgelerin de bu yatırımdan faydalanacağını bildirdi.

- "Bitlis'e ne kadar hizmet etsek az"

AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana ulaştırma yatırımlarına büyük önem verdiğinin altını çizen Demiröz, açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yol medeniyettir. Bu yollarla uzakları yakın ediyoruz. Referandumda bize büyük destek veren Bitlis'e ne kadar hizmet etsek az." ifadesini kullanıldı.

Adilcevaz köy yollarında 9 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasının tamamlandığını bildiren Demiröz, şu ifadeleri kullandı:

"(Bitlis) İnşallah 2019'a kadar köy yollarını tamamlayıp eksiklerini gidermeyi hedefliyoruz. İlimize önemli yatırımlar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bitlis'e büyük yatırımın kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Ulaştırma Müsteşarı, Karayolları Genel Müdürü ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.