Bitlis

Fransız ailenin karavanla dünya turu

11:39 01 Kasım 2017
Fransız ailenin karavanla dünya turu

ŞENER TOKTAŞ/NECAT HAZAR - Fransız doktor çift, yaklaşık 1,5 yıl önce iki çocuklarıyla karavanla çıktıkları dünya turu kapsamında 8 ülke gezerek Türkiye'ye geldi.

Cyprien ve Caroline Ricour çifti, tam donanımlı karavanlarıyla, çocukları Eloi 6 aylıkken, Octava da 2 yaşındayken, 1,5 yıl önce dünya turuna başladı.

Şimdiye kadar Malezya, Tayland, Laos, Myanmar, Hindistan, Nepal, İran ve Pakistan'ı gezen Fransız aile, tur kapsamında geldikleri Türkiye'de, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nde 3 günlük kamp yaptı.

- "Noel'de evimizde olacağız"

Cyprien Ricour, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turuna karavanla Malezya'dan başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıldır yollarda olduklarını, bu sürede çocukları Eloi'nin 2, Octave'nın ise 3,5 yaşına geldiğini anlatan Ricour, şöyle konuştu:

"Fransa'da doktoruz. Çocuklarımızla güzel vakit geçirmek için seyahat ediyoruz. Pakistan çok güzel bir ülkeydi, bayıldık. Çok büyük dağlar vardı. Nepal de öyle. Himalaya gibi harikaydı, çok soğuktu. İnsanlar çok misafirperverdi. Hindistan da çok güzeldi ama çok kalabalıktı. İran çok büyüktü ve güzeldi. Yine sıcak karşılandık. İran'da yemekler çok güzeldi."

Ricour, Türkiye'ye henüz yeni geldiklerini ve buradaki göllerin çok güzel olduğunu ifade etti.

Türk insanının çok misafirperver olduğunu anlatan Ricour, "Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyuz. Bundan sonra iki yol ihtimalimiz var. Ya İtalya'dan direkt ya da Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya üzerinden Fransa'ya geçeceğiz. Noel'i evimizde karşılayacağız. Yani 3 ay daha seyahat edeceğiz." diye konuştu.

- "Türkiye muhteşem"

Caroline Ricour ise Pakistan gezisinin ardından geldikleri Türkiye'yi çok beğendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Ricour, şöyle konuştu:

"İran'da da çok güzel tarihi kentler, camiler, turistik yerler, çarşılar ve kervansaraylar vardı. Çok karakteristikti. Türkiye'de bir ay geçireceğiz. Ülkeyi etraflıca gezmeye çalışacağız. Muazzam güzellikteki Nemrut'u da görmeye gideceğiz. Yakında kaplıcalara girmeyi düşünüyoruz. Asya ve Avrupa'dan geçerek çok güzel bir seyahat gerçekleştirmiş olacağız."

Fransız aile daha sonra Adıyaman'a gitti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.