Bitlis

BİLDEF Anadolu Kültür ve Kardeşlik Projesi

11:25 02 Kasım 2017
BİLDEF Anadolu Kültür ve Kardeşlik Projesi

Bursa İl Dernekler Federasyonunca (BİLDEF) hazırlanan "BİLDEF Anadolu Kültür ve Kardeşlik Projesi" kapsamında, Bursa'daki dernek başkanları ve gazetecilerden oluşan 43 kişilik grup Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Val Ustaoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Bitlis'in yüzyıllar boyunca İslam'a sancaktarlık yaptığını ve çok kıymetli şahsiyetleri bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bitlis'in, kardeşliğin tesisi adına mücadele veren çok kıymetli şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Ustaoğlu, "Bugün 600'ün üzerinde tescilli sivil mimarisi, yüzyıllara meydan okuyan tarihi camileri ve tarihin tüm geriye dönük derinliklerinde iz bırakan eserleriyle ayakta duran bir şehirdir. Bu şehirde sizleri misafir etmek bizler için büyük mutluluktur." dedi.

Bitlis'e geldiğinden bu yana hem vali hem de belediye başkanı olarak görev yaptığını anımsatan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Feyzullah Ensari Hazretleri Türbesi ve Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları başlattık. Bitlis Dere Islah ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni yaptık. Proje bitmek üzere. Bölücü terör örgütü bölgeye büyük zarar vermişti. Şimdi Bitlis huzur ve güven şehri oldu."

Ustaoğlu daha sonra konuklarıyla tarihi Paşahan'a gitti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.