Bitlis

Bitlis Tanıtım Günleri

19:29 27 Kasım 2017
Bitlis Tanıtım Günleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 30 Kasım-03 Aralık tarihlerinde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek 3. Bitlis Tanıtım Günleri'ne ilişkin, "Yerli ve yabancı çok sayıda insanın katılımıyla gerçekleşen bu tip etkinlikler, güzel Bitlisimizi daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sağlıyor" değerlendirmesi yaptı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, "Müze Kent Bitlis İstanbul'a Taşınıyor" sloganıyla duyurulan etkinliğin, Bitlis'in tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerinin tanıtılması bakımından büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bitlis'in, yılın 12 ayında turizme hizmet etme potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Demiröz, şunları ifade etti:

"Nemrut Krater Gölü, ihtişamlı Süphan Dağı, Selçuklu'dan kalma tarihi eserleri, kış sporlarına yönelik imkanları, ilimizde yetişmiş dünya çapında ilim, fikir ve gönül insanlarının bıraktığı derin izlerle kadim şehrimiz, farklı ve ayrıcalıklı yerini daima muhafaza etmiştir. Bu zenginlikleri dış dünyaya tanıtabilmek için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Yerli ve yabancı çok sayıda insanın katılımıyla gerçekleşen bu tip etkinlikler, güzel Bitlisimizi daha geniş kitlelere tanıtma imkanı sağlıyor."

Tanıtım günlerinin sadece Bitlis'e değil, bütün Doğu Anadolu'ya yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasına ve bölgeye ilginin daha da artmasına vesile olacağını kaydeden Demiröz, son yıllarda yapılan yatırımlar ve tanıtım faaliyetleriyle bölgenin zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında çok yol katedildiğini aktardı.

Demiröz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bitlis'i ve komşu illerimizi ziyaret edenler, hayranlık ve büyük bir memnuniyetle evlerine dönüyor. Bu tür etkinliklerle 81 ilimizin kardeşliği de pekişmiş oluyor. Farklı kültürlerdeki güzellikleri tanıma imkanı buluyoruz. 3. Bitlis Tanıtım Günleri kapsamında konserler, halk oyunları gösterileri ve çeşitli aktivitelerin yanı sıra yöresel lezzetlerimiz de vatandaşların beğenisine sunulacak. Hem hemşehrilerimizle bir araya gelip memleket hasretimizi gidereceğiz hem de Bitlis'i hiç görmemiş vatandaşlarımıza, ilimizin zenginliklerini gösterecek ve hakkıyla anlatmaya çalışacağız. 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızı tanıtım günlerine bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.