Bitlis

İHH, Bitlis'teki 386 yetim çocuğu giydirdi

16:47 17 Aralık 2017
İHH, Bitlis'teki 386 yetim çocuğu giydirdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), "Yetim Giydirme" programı kapsamında Bitlis il genelinde 386 yetim çocuğa giysi yardımı yaptı.

İHH'nın Bitlis'teki yetim çocuklara yönelik giysi yardımı dolayısıyla Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Tatvan Temsilciliğinde program düzenlendi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, dünyanın hiç bir yerinde sosyal yardımlaşma ve vakıf faaliyetlerinin Türkiye'deki kadar güçlü olmadığını ifade etti.

İHH başta olmak üzere Türkiye'deki birçok vakıfın, derneğin yoksulların, yetimlerin sesi olduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Sadece Müslümanlara yönelik değil, mazlumlara yönelik faaliyetler yürütüyorlar. Bu anlamda bu hizmette emeği geçenleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan ise gönüllü destekçilerin katkıları ile 2017 yılında da muhtaçlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını, eğitim çalışmaları, yetimlere yönelik çalışmalar ve çeşitli sosyal aktiviteler içerisinde bulunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından İHH tarafından yetim çocuklar için gönderilen giyim yardımları ve çocuk kumanya paketleri, katılımcılar tarafından dağıtıldı.

Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun eşi Şenay Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ile eşi Hatice Yardım, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile eşi Melek Aksoy da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.