Bitlis

Özel idareden eğitime 11 milyon lira katkı

15:44 02 Ocak 2018
Özel idareden eğitime 11 milyon lira katkı

Bitlis İl Özel İdaresince, kentte okulların onarılması, yeni dersliklerin yapılması ve öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulması amacıyla, eğitime 11 milyon lira kaynak ayrıldı.

İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda, İl Özel İdaresince alınan kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, ayrılan ödenek kapsamda belirlenen 700 öğrenciye de okul materyalleri dağıtacaklarını bildirdi.

Bunun özel idare için güzel bir hizmet olduğunu, eğitime sunulan bu katkının gelecek yıl da devam edeceğini kaydeden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Tespit ettiğimiz öğrencilerimiz bu materyallerden istifade ederek geleceğe daha iyi şekilde hazırlanacak. Amacımız ilimizde eğitimi her alanıyla daha ileriye götürmektir. Bu desteklerle başta okulların fiziki durumları ve derslikler onarılacak. Okulların onarılması ve yeni derslikler için 2017-2018 yılında İl Özel İdaresi'nden 11 milyon lira eğitime katkı bütçesi ayırdık. Şu an okulların tespitlerini yapıyoruz. Okullarımızın onarımı başta olmak üzere ilave derslikler yapılacak. Adilane şekilde her ilçelerimizin de ödenekleri hazırlandı."

Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle inşaat çalışmalarını başlatacaklarını ve o döneme kadar bunların ihalelerini de tamamlayacaklarını belirten Ustaoğlu, çocukların daha iyi fiziki ortamlarda önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna başlayacağını ifade etti.

Vali Ustaoğlu, eğitime böyle bir katkıda bulunan il genel meclis başkanı ve üyelere teşekkür etti.

Programa, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç ve meclis üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.