Bitlis

Taşeron işçilerinin kadroya alınması

18:48 08 Ocak 2018
Taşeron işçilerinin kadroya alınması

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Sadullah Korkut ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mücahit Taşdemir, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Korkut, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, il genelinde yaklaşık 6 bin taşeron işçisinin olduğunu söyledi.

Bu işçilerin kadroya geçişiyle ilgili bir sıkıntı yaşanmaması için dikkatli hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

"Günde yaklaşık 300 kişi sigorta için kuruma geliyor. Bu süreçte sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. 2 Ocak itibarıyla müracaatları almaya başladık. 10 günlük sürede özellikle kamu kurumuna bu süreçle ilgili sadece müracaatları, belge ve bilgileri aldık. Süreci takip edeceğiz. Aylık prim hizmet belgeleri 23 Ocak'ta verilmesi gerekiyordu ancak bu süre 9 Ocak'a çekildi. Tüm işverenlerimiz taşeron kapsamında çalışan işçilerin aylık prim ve hizmet belgelerini kurum üzerinden SGK'ya bildirmek zorundadır. Çalışma ve İş Kurum Müdürlüğü ile bir komisyon kurduk. Kamu kurumlarında çıkan herhangi bir sıkıntı olursa bu komisyon o sıkıntıyla ilgilenip ortadan kaldıracak."

Taşdemir ise hükümetin kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişlerini sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"2 Nisan'a kadar kadroya geçiş süreci yaşanacak. Bu bizim için bir milattır. Belediye ve özel idarede çalışanlarda kadroya geçeceklerdir. Tek bir sınav olacaktır. Yazılı, sözlü ya da çalıştığı kurumla ilgili uygulamalı sınav yapılacaktır. 2 Nisan itibarıyla herkes kadrolu olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.