Bitlis

"Nurs köyü turizm merkezi olacak"

14:51 17 Ocak 2018
"Nurs köyü turizm merkezi olacak"

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İslam alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu yer olan Nurs köyündeki eksikliklerin giderileceğini ve bölgede turizmin geliştirileceğini söyledi.

Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile Bitlis'in yetiştirdiği İslam alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü ziyaret etti.

Burada köylüler tarafından karşılanan Ustaoğlu, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu evi ve ilk ders aldığı yaklaşık 400 yıllık tarihi camiyi inceledi.

Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nurs köyünün manevi anlamda en önemli merkezlerden biri olduğunu belirtti.

Bu köyün geçmişte İslam'a sancaktarlık yaptığını, Anadolu'nun her yerine yaydığı İslam ışığıyla yeni genç kuşakların yetişmesinde çok önemli hizmetler verdiğini aktaran Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Gerçekten burası ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir mekan. Kültürel derinliği ve inancımız açısından çok önemi bir anlamı var. Bu mekanda zamanın zor koşullarında Said Nursi hazretlerinin babasının görev yaptığı ve kendisinin de namaz kılıp ders aldığı mekanlar mevcut. Yapılan bu hizmetlerle yüz binlerce gencin Anadolu'da yetişmesine ve İslam'a hizmet etmiştir. Memleketin birlik ve beraberliğinde hizmet edecek gençlerin yetişmesi için çok uğraşlar vermiştir."

Önemli bir misyonu olan köyde Valilik ve Kaymakamlık öncülüğünde altyapı çalışmalarının yapıldığını belirten Ustaoğlu, her yıl köye gelen çok sayıda kişinin Said Nursi'nin namaz kıldığı mescidi ve buradaki mekanları ziyaret ettiğini dile getirdi.

Manevi bir atmosferin yaşandığı bu mekanları geçen yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tip mekanlara hizmet etmek ve ziyaretçilerini daha da iyi ağırlamak hepimizin görevi. Bu incelemeden sonra buradaki eksikliklerin giderilmesi noktasında gereken gayreti göstereceğiz. İki yıl öncesine kadar ülkemizin her yerinden yüz binlerce kişinin gelerek eylülün ilk haftasında Said Nursi'yi anma etkinliklerine katıldığını duyduk. İnsanların akın akın geldiği bu yerin tekrar o eski günlere dönmesi adına gayret göstereceğiz. Buralar birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin tesisinde çok önemli misyona sahip mekanlardır. Buraları önümüzdeki dönemde ülkemizin gençlerinin istifade edeceği güzel mekanlar haline getirip hizmete sunacağız. 2018 yılında buranın turizm merkezi olacağına inanıyoruz."

Vali Ustaoğlu, köy yolunun standartlarını yükselteceklerini, konaklama kapasitesinin artırılması ve kalabalık gruplar geldiğinde ihtiyaçların giderilmesi amacıyla çalışma yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.