Bitlis

"Bu ülkeyi terör örgütlerine bırakacak değiliz"

12:17 30 Ocak 2018
"Bu ülkeyi terör örgütlerine bırakacak değiliz"

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Aytürk Uslu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Devletimizin yaptığı operasyonlar gerçekten tam yerindedir. Devletimizin yanındayız, desteklemeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi terör örgütlerine bırakacak değiliz." dedi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nı desteklediklerini, önceden verdikleri bedellere rağmen gerekirse yine aynı mücadeleyi vermeye hazır olduklarını söyledi.

Şehit aileleri olarak daima hükümetin ve devletin yanında olduklarını, bu operasyonları da sonuna kadar desteklemeye devam edeceklerini belirten Uslu, şöyle devam etti:

"Terör örgütü PKK'nın şu anda beli kırıldı ve bu son çırpınışlarıdır. Bunların sonunun geleceğine inanıyoruz. Sonuna kadar devletimize inanıyoruz. Devletimizin yaptığı operasyonlar gerçekten tam yerindedir. Devletimizin yanındayız, desteklemeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi terör örgütlerine bırakacak değiliz. Geçmişte bölgede terör örgütü köy ve mahalle baskınları yapıyordu. Şu anda onların son çırpınışlarını görüyoruz. Köy ve mahalle baskınları da geride kaldı."

Uslu, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Derneğin başkan yardımcısı Fehmi Özügüzel ise nerede bir eksiklik ve ihtiyaç olursa canlarını ve bedenlerini ortaya koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Özügüzel, "4 kardeşim TSK'de görev yapıyor. Bir şehit veririz, bin kişi diriliriz. Bu olayın boyutu ne olursa olsun DEAŞ, PKK ve PYD'ye karşı her zaman mücadeleye varız, var olmaya da devam edeceğiz. Gerekirse Afrin'e de gideriz ne kadar şehit vermişsek o kadar da vermeye yine hazırız." dedi.

Dernek üyesi Lezgin Kandemir ise hem şehit çocuğu hem de şehit kardeşi olduğunu belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz. Hükümetimizin gerek duyması halinde oraya gitmeye hazırız. Desteğimiz sonuna kadar sürecek." diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz de harekatı sonuna kadar desteklediklerini kaydetti.

Operasyonunun gecikmiş de olsa yapılması gerektiğini dile getiren Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bu coğrafyanın umududur. Orada Amerika ve İsrail menşeli bir yapının oluşmaması için yerinde bir operasyondur. Halk, dost eli olarak gördüğü Türkiye'nin bölgede olmasını istiyor. İnşallah operasyon amacına ulaşır. Göç eden Suriyeli kardeşlerimizin de güvenli bölgelere geri dönmeleri sağlanır. Bu açıdan Zeytin Dalı Harekatı önemlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.