Bitlis

Okul kantinleri denetlendi

16:04 12 Şubat 2018
Okul kantinleri denetlendi

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki okulların kantinlerini denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla il merkezindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarının kantinlerinin denetlendiği belirtildi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin eğitim ve öğretim gördükleri okullarda daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapması için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini belirtti.

Eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Ustaoğlu, şunları ifade etti:

"Zabıta ekiplerimiz, öğrencilerimizin gıda alıp tükettiği okul kantinlerini sürekli denetim altında tutuyor. Gerektiğinde işletmecileri uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi için üzerimize düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Sadece okullarımızda değil, il merkezinde fırınlar, pastaneler, kahvehane ve oteller gibi halkın sağlığını doğrudan etkileyen tüm mekanları da sürekli denetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.