Bitlis

Öğrenciler, öğretmenlerinin hazırladığı sorularla YKS'ye çalışıyor

14:19 15 Şubat 2018
Öğrenciler, öğretmenlerinin hazırladığı sorularla YKS'ye çalışıyor

Mutki ilçesinde Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan soru kitapçığıyla öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanıyor.

Okulda öğretmenler tarafından kurulan komisyonla bastırılan kitapla öğrenciler, ders çalışıyor.

Okulda başlatılan "Eğitim Koçluğu" uygulamasıyla da 15 öğretmenle öğrencilerin çalışmaları yakından takip ediliyor.

Okul müdürü Emrullah Emre, yaptığı açıklamada, geçen yıldan beri soru hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerden olumlu dönüşler aldıklarını aktaran Emre, şöyle konuştu:

"Hazırladığımız kitabın öğrencilere motivasyon anlamında çok ciddi faydası oldu. Malumunuz dershanelerin kapatılması sürecinden sonra bütün iş yükü öğretmenlerin sırtına binmektedir. Bu anlamda öğretmenlerimizden beklentimiz çok yüksek. Sınav sisteminde yapılan değişikliklere bağlı olarak yeni çalışmalar yapıyoruz. Öğretmenler tarafından sınavlarda çıkma ihtimali olan sorular üzerinde ciddi şekilde çalışıyoruz."

Uygulamaya velileri de dahil ettiklerinin altını çizen Emre, şunları kaydetti:

"Milli eğitimin önümüzdeki yıl itibarıyla hayata geçirmeyi düşündüğü 'Eğitim Koçluğu' sistemini bu sene okulumuzda uygulamaya başladık. Bu projede 15 öğretmenimizi görevlendirdik. Her bir öğretmen, dört öğrenciye 'Eğitim Koçluğu' yapmakta. Bu sadece üniversite sınavına yönelik bir çalışma değil. Öğretmenler, bütün konularda öğrencilere yardımcı oluyor. Uygulama sayesinde öğrencilerin motivasyonu artıyor. Öğretmenler, öğrencilere meslek seçimi konusunda da danışmanlık yapıyor."

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Oral ise "Eğitim Koçluğu" uygulamasıyla öğrencilerin her anlamda rehberlik alabildiklerini belirtti.

Oral, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerin kişisel, sosyal ve mesleki rehberliğin yanı sıra üniversiteye hazırlık sürecinde kendilerine rehberlik etmekte. Öğrenci sayısının az olması verimliği artırdığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz, öğrenciler için müdürlüğümüz adı altında soru bankası hazırlandı.

Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan öğrenciler için çok faydalı ve destekleyici bir çalışma oldu. Bu çalışmada bulunan bütün öğretmen ve idarecilerimize tekrardan teşekkürlerimi sunarım." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.