Bitlis

Bitlis'teki terör operasyonları

14:42 26 Şubat 2018
Bitlis'teki terör operasyonları

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma ekiplerince son bir haftalık sürede yapılan operasyonlarda, 7 el yapımı patlayıcı, 760 kilogram amonyum nitrat, 8 mutfak tüpü, 2 bin 965 metre elektrik kablosu, 7 sığınak, çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, il sınırları kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek amacıyla İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca operasyonlar sürüyor.

Son bir haftada yapılan operasyonlarda, 7 el yapımı patlayıcı madde, 760 kilogram amonyum nitrat, 8 mutfak tüpü, 2 bin 965 metre elektrik kablosu, 7 sığınak, çok miktarda muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyon sonucunda tespit edilen sığınaklar kullanılmaz hale getirildi, el yapımı patlayıcılar ile diğer malzemeler de yerinde kontrollü şekilde imha edildi.

Güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla, il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.