Bitlis

28 Şubat'ın 21. yılı

17:48 28 Şubat 2018
28 Şubat'ın 21. yılı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Birlik Vakfı Bitlis Şubesi ve Medeniyet Platformu işbirliğiyle "28 Şubat Darbesi ve Türkiye" paneli düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş başkanlığında düzenlenen panelde, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Çınar, Yrd. Doç. Dr. Erdem Karaca ve BEÜ Genel Sekreteri Muhammed Zahid Kuldaş, 28 Şubat'ta yaşananları anlattı.

Prof. Dr. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, şiddet olaylarına başvuranların, genelikle referansları başta din olmak üzere birtakım kutsal değerlerden aldıkları iddiası üzerine hareket ettiklerini söyledi.

Halkının büyük bir bölümü Müslüman olan Türkiye'de, gerçekleşen bunca darbe ve darbe girişimlerinin nasıl bir boyutunun olduğunu burada anlatacaklarını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Halkımız, 15 Temmuz'da sokaklara dökülmek suretiyle darbecilerin tamamını yerle bir etti. 15 Temmuz'da 250 şehidimiz, çok sayıda gazi ve binlerce mağdurumuz var. Bu ağır darbenin etkileri halen devam ediyor. Ülke adeta bir kaosa sürüklenmek istendi. Ama bir hayra vesile oldu. Türkiye kenetlendi. Türkiye'de bir daha halkın tamamını yok edemeyeceklerine göre, asla darbe yapamayacaklar. Yapmayı düşündüklerinde bir kere yerine 5 kere düşünecekler."

Birlik Vakfı Bitlis Şube Temsilcisi Maşallah Albeni ise Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu güne kadar vatan için canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

28 Şubat darbesinin 21. yılına girdiklerini bildiren Albeni, "28 Şubat düşünce ve inançların üzerinden tankların geçtiği, özgürlüklerin yok edildiği, yüz binlere yakın kız öğrencinin eğitim hayatından mahrum bırakıldığı, imam hatip öğrencilerinin zulme maruz kaldığı, Kur'an kurslarının kapatıldığı, Kur'an eğitimine yaş sınırının getirildiği, İslam dininin yok edilmeye çalışıldığı ve haçlıların içimizdeki İslam düşmanlarının eliyle yapmaya çalıştığı ağır bir darbedir. 28 Şubat on binlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlaca liralık zararla hiç unutulmadı, unutulmayacak." diye konuştu.

Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.